Portioncontrol

Allmänt / Permalink / 0

Fyfan! Vaknade upp men 0 motivation till att träna men jag tänkte att det är bara att gå dit och få det gjort helt enkelt. Som tur hittade jag en ensam själ på gymmet som ville köra med mig så jag blev ju supertaggad och jag fick en rejäl power! Just nu sitter jag bredvid förarsätet för jag har ingen ork i benen av att köra. 


Det blev en supergod frukost, havregrynsgröt med lite sylt och lite hasselnötkräm från barebell. Ibland får man unna sig något gott av det "nyttiga". 

Idag ställde jag mig på vågen och den visade fan ta mig 61 kg. Så från 64,5 till 61 på en månad. Jag är fan imponerad och stolt! Denna veckan har verkligen varit jävligt bra! 

Något som är bra att tänka på är mängden man stoppar i sig. Många gånger har jag tänkt, varför i helvete går jag upp i vikt? Varför står jag still? Jag äter ju rätt, jag räknar ju rätt?! Men ett mått kan vara två olika portioner. Ögonen vill ju alltid luras lite. Det lilla kan göra så mycket. 

Jag brukar mäta med decilitermått om jag är osäker, men har man räknat ett tag så är det lätt att se hur mycket en dl mjölk är etc... 

Kanske nått att tänka på om man vill gå ner. Käkar man kanske en "tesked" jordnötssmör 3 ggr om dagen som på bilden, så motsvarar det nästan en ökning på 300 kalorier per dag och cirka 2000 kalorier extra i veckan och tvärt om på den första bilden, dvs, 2000 mindre av det extra! 7000 kalorier motsvarar 1 kg, så minskning på 500 kalorier per dag motsvarar 3500 kalorier mindre i veckan vilket är 0,5 kg minskning i veckan. Tänker man tvärt om, dvs, äter för 3500 mer än sitt dagsintag så resulterar det i en viktökning på 0,5 kg. Se till att räkna ut ert basala intag samt ert intag beroende på om ni tränar eller ej och hur mycket. Därefter tar man och minskar på det intag ni behöver om ni rör er på cirka 500 kal, maximalt 800. Och på det basala, dvs, så mycket kroppen behöver och kan förbränna om ni ligger helt stilla i en dag, där tar ni ett plus på 500, vilket är likadant som den andra uträkningen.

Kötta!

Till top